Rulouri de peste marinate cu maghiran si cimbru
PrinteazaRulouri de peste marinate cu maghiran si cimbru din: macrou, morcov, ceapă, măsline fără sâmburi, lămâi, ulei, vin roşu demisec, oţet de mere, sare, piper boabe, cuişoare, scorţişoară, dafin, maghiran, cimbru.
- 5 macrouri
- 500 g morcov
- 500 g ceapă
- 200 g măsline fără sâmburi
- 4 lămâi
- 200 ml ulei
- 500 ml vin roşu demisec
- 300ml oţet de mere
- sare
- piper boabe
- cuişoare
- scorţişoară
- dafin
- maghiran
- cimbru
Mod de preparare:
Se pregăteşte o marinată din legumele tăiate julien, măsline, adăugând mirodenii şi condimente după gust.
Marinata se lasă la fiet la foc moderat timp de o oră. Macrourile se curăţă, se spală scurt sub jet de apă rece şi se scot fileurile, 10 bucăţi.
Se ung cu ulei pe interior, se presară cu sare, piper măcinat şi se rulează de la coadă spre cap.
Ele vor sta rulate la rece în timp ce marinata fierbe, pentru a se relaxa fibra peştelui.
După o oră, se scot din marinată legumele pentru umplut rulourile.
Fileurile trebuie umplute cu cantităţi nu prea mari, pentru a nu diminua gustul peştelui. Se rulează fileurile umplute, se fixează cu scobitori şi se aşează într-un vas adânc, peste care se toarnă marinata clocotită.
Se mai adaugă două lămâi tăiate felii, se acoperă vasul cât mai ermetic posibil şi se lasă pentru marinare 24 de ore.
Rulourile se servesc reci, însoţite de legumele din marinată, decorate cu felii de lămâie şi asezonate cu hrean oţetit, sau cremă de hrean cu smântână.
Rulouri de peste marinate cu maghiran si cimbru
Pofta buna!