Rulouri de peste cu sos de ciuperci
PrinteazaRulouri de peste cu sos de ciuperci din: fileuri de peste, pasta de masline, ulei de masline, ciuperci, vin, mustar de dijon, unt, tarhon.
- 8 bucati fileuri de peste fara pielita (platica, cod)
- 4 linguri pasta de masline
- 1 lingura ulei de masline
- 250 g ciuperci, taiate felii
- 100 ml vin alb sec sau vermut
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 50 g unt
- 1 lingura tarhon proaspat, tocat
- piure de cartofi cu ceapa verde sau spanac pentru servit
Mod de preparare:
Pune pe suprafaţa de lucru o folie alimentară şi aşază fileurile cu partea dinspre pieliţă în sus.
Unge pe fiecare cu câte 1/2 linguriţa pastă de măsline. Rulează fiecare fileu dinspre partea mai îngustă către capătul mai gros şi apoi rulează şi folia de film alimentar pentru a împacheta peştele ca pe un cârnat.
Răsuceşte capetele pentru a sigila pachetul. intr-un vas pune apa la fiert si fierbe pestele 7-8 minute.
Intre timp, intr-un vas larg incinge uleiul si prajeste ciupercile cu un praf de sare 10 minute. Lasa deoparte.
Intr-un alt vas pe foc incalzeste vinul si mustarul si lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade 3 linguri.
Adauga amestecand cate un cub de unt si apoi adauga ciupercile si tarhonul si tine pe foc pentru a se incalzi complet.
Despacheteaza pestele din folia alimentara si taie fiecare rulou in doua.
Toarna deasupra sosul de ciuperci si serveste.
Rulouri de peste cu sos de ciuperci
Pofta buna!