Rulouri de peste cu sos de ciuperci

Printeaza

Rulouri de peste cu sos de ciuperci din: fileuri de peste, pasta de masline, ulei de masline, ciuperci, vin, mustar de dijon, unt, tarhon.

Ingrediente:Rulouri_de_peste_cu_sos_de_ciuperci

  • 8 bucati fileuri de peste fara pielita (platica, cod)
  • 4 linguri pasta de masline
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 g ciuperci, taiate felii
  • 100 ml vin alb sec sau vermut
  • 1 lingurita mustar de Dijon
  • 50 g unt
  • 1 lingura tarhon proaspat, tocat
  • piure de cartofi cu ceapa verde sau spanac pentru servit

 

Mod de preparare:

Pune pe suprafaţa de lucru o folie alimentară şi aşază fileurile cu partea dinspre pieliţă în sus.

Unge pe fiecare cu câte 1/2 linguriţa pastă de măsline. Rulează fiecare fileu dinspre partea mai îngustă către capătul mai gros şi apoi rulează şi folia de film alimentar pentru a împacheta peştele ca pe un cârnat.

Răsuceşte capetele pentru a sigila pachetul. intr-un vas pune apa la fiert si fierbe pestele 7-8 minute.

Intre timp, intr-un vas larg incinge uleiul si prajeste ciupercile cu un praf de sare 10 minute. Lasa deoparte.

Intr-un alt vas pe foc incalzeste vinul si mustarul si lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade 3 linguri.

Adauga amestecand cate un cub de unt si apoi adauga ciupercile si tarhonul si tine pe foc pentru a se incalzi complet.

Despacheteaza pestele din folia alimentara si taie fiecare rulou in doua.

Toarna deasupra sosul de ciuperci si serveste.

Rulouri de peste cu sos de ciuperci

Rulouri_de_peste_cu_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.