Rulouri din peste din: peste spada, midii, pesmet, ceapa, usturoi, patrunjel, rozmarin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g peşte-spadă tăiat felii subţiri 800 g midii 2 ouă 60 g pesmet 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 2 rămurele de rozmarin 9 linguri de ulei extravirgin de […]
Rulouri cu peşte şi sos
PrinteazaRulouri cu peşte şi sos din: file de peste, faina, oua, lamaie, seminte de mac, condiment pentru peste, sare, piper, coaja de lamaie, zeama de lamaie, menta, iaurt.
Ingrediente:
- 400 g file peste
- 200 g faina
- 3 oua
- 1 lamaie
- 1 lingura seminte de mac
- condiment pentru peste
- sare
- piper
pentru sos:
- coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
- 2 linguri menta tocata
- 200 g iaurt
Mod de preparare:
Tai peştele file fâşii a câte 100 g, le stropeşti cu zeama de lămâie şi presari condiment pentru peşte, într-un vas amesteci 2 ouă cu făina, sare şi piper, până obţii un aluat omogen.
Intinzi aluatul într-o foaie pătrată de 3-4 mm grosime şi o tai în 4 pătrate cu latura de 10 cm.
Pe fiecare pătrat pui câte o bucată din fileul de peşte, apoi rulezi aluatul, îl ungi cu ou bătut, iar deasupra presari seminţele de mac.
Aşezi rulourile într-o tavă stropită cu apă şi le dai la cuptor pentru 35- 40 de minute.
Pregăteşti sosul: Amesteci într-un castron coaja rasă şi zeama de la lămâie, cu menta tocattă si iaurtul.
Serveşti rulourile calde cu sosul de iaurt.
Pofta buna!
Rulouri de peste cu orez din: file de hering, orez, porumb, ceapa, ardei, masline, vin, curry, sare, piper. Ingrediente: 10 fileuri de hering 250 g orez 150 g boabe de porumb din conservă o ceapă 2 ardei capia 80 g măsline feliate 250 ml vin alb 300 ml apă o linguriţă de praf de […]