Rulouri picante de salau
Printeaza
O reteta gustoasa de rulouri picante din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei si usturoi.
Ingrediente:
- 300 g file proaspăt de şalău
- 1/2 kg cartofi
- 2 ardei graşi
- 5 linguri ulei
- opţional, amestec de ardei gras cu usturoi
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, iar ardeii, fâşii. într-o tigaie cu ulei, pui cartofii să se călească uşor. După 5 minute, adaugi ardeii, îi laşi să se călească împreună încă 5 minute şi, apoi, torni puţină apă în aşa fel încât să se înăbuşe împreună. Nu uita să acoperi tigaia. Dacă e cazul, tai fileurile pe lung, în aşa fel încât să nu fie foarte late.
Pe lungimea fiecărui file pui amestecul de ardei tocat şi usturoi, rulezi fileul fără să-l strângi foarte tare şi-l prinzi cu o scobitoare.
Presari din belşug fiecare file cu condimente pentru preparate din peşte şi-l aşezi în tigaie deasupra legumelor, numai când acestea sunt aproape fierte. Acoperi tigaia şi laşi să fiarbă împreună maximum 10 minute.
Pofta buna!