Rulouri de primăvară

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri de primavara din: ciuperci, taitei de orez, morcovi, crabi, ceapa verde, patrunjel, coriandru, jambon, creveti, ou, zahar, sos de soia, piper, orez expandat si ulei.

Ingrediente:Rulouri de primăvară

  • 30 g ciuperci negre uscate
  • 75 g tâiţei de orez
  • 2 morcovi
  • 1 conservă de crabi
  • 3 cepe verzi
  • 6 fire de pătrunjel
  • 6 fire de coriandru
  • 300 g jambon
  • 300 g creveţi
  • 1 ou
  • 2 linguriţe de zahăr
  • 4 linguri de sos de soia
  • piper
  • 24 felii de orez expandat
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se cufundă ciupercile 10 minute, în apă caldă, şi tăiţeii, 5 minute, în apă călduţă. Se scurg şi se taie în fâşii de câte 2 cm. Se dau morcovii prin răzătoareafină. Se scurge şi se taie crabul. Se taie fin ceapa, jambonul, ciupercile şi con­dimentele.

Intr-o salatieră, se pun tăiţeii, morcovii, crabul tăiat, creveţii întregi, oul, 1 linguriţă de zahăr şi 3 lingu­ri de sos de soia; se adaugă piper şi se amestecă. Intr-o salatieră se varsă apă caldă, cu o linguriţă de zahăr şi o lingură de sos de soia. Se cufundă rapid o felie de orez expandat.

Se scoate, se întinde pe o panşă şi se pune în mijloc o lingură de umplutură, apoi se înfăşoară ruloul. Se pun pe un platou rulourile astfel obţirute şi se lasă 1 oră la frigider. Se pun rulourile într-o tigaie cu ulei încins, 5 minute, întorcându-le pe ambele pârţ. Se scot pe hârtie absorbantă şi se servesc calde, cu foi de salată sau mentă.

Rulouri de primăvară

Rulouri de primăvară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.