Rulouri de primăvară
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de primavara din: ciuperci, taitei de orez, morcovi, crabi, ceapa verde, patrunjel, coriandru, jambon, creveti, ou, zahar, sos de soia, piper, orez expandat si ulei.
- 30 g ciuperci negre uscate
- 75 g tâiţei de orez
- 2 morcovi
- 1 conservă de crabi
- 3 cepe verzi
- 6 fire de pătrunjel
- 6 fire de coriandru
- 300 g jambon
- 300 g creveţi
- 1 ou
- 2 linguriţe de zahăr
- 4 linguri de sos de soia
- piper
- 24 felii de orez expandat
- ulei
Mod de preparare:
Se cufundă ciupercile 10 minute, în apă caldă, şi tăiţeii, 5 minute, în apă călduţă. Se scurg şi se taie în fâşii de câte 2 cm. Se dau morcovii prin răzătoareafină. Se scurge şi se taie crabul. Se taie fin ceapa, jambonul, ciupercile şi condimentele.
Intr-o salatieră, se pun tăiţeii, morcovii, crabul tăiat, creveţii întregi, oul, 1 linguriţă de zahăr şi 3 linguri de sos de soia; se adaugă piper şi se amestecă. Intr-o salatieră se varsă apă caldă, cu o linguriţă de zahăr şi o lingură de sos de soia. Se cufundă rapid o felie de orez expandat.
Se scoate, se întinde pe o panşă şi se pune în mijloc o lingură de umplutură, apoi se înfăşoară ruloul. Se pun pe un platou rulourile astfel obţirute şi se lasă 1 oră la frigider. Se pun rulourile într-o tigaie cu ulei încins, 5 minute, întorcându-le pe ambele pârţ. Se scot pe hârtie absorbantă şi se servesc calde, cu foi de salată sau mentă.
Rulouri de primăvară
Pofta buna!