Rulouri de prosciutto cu sparanghel – reteta usor de preparat

Printeaza

Rulouri de prosciutto cu sparanghel din: prosciutto, sparanghel, parmezan, smantana, faina, unt, lapte, sare.

 

Ingrediente:

Mod de preparare:

Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor laptele încălzit şi peste se toarnă parmezan ras.

Sosul se prepară la foc mic, amestecând continuu până capătă consistenţă.

Separat, se fierbe sparanghelul „al dente”, se strecoară şi se îndepărtează partea tare.

Se întind feliile de pro­sciutto şi în fiecare se pun 3-4 bucăţi de sparanghel şi o lingură de sos bechamel.

Se rulează şi se înfige a scobitoare astfel încât să nu se desfacă rulourile.

Se unge cu unt o tavă de cuptor, se aşază rulourile şi se stropesc cu smântână.

Se bagă la cuptor timp de 10-15 minute, iar la final se servesc calde.

 

 

Pofta buna!

 

 

Rulouri de prosciutto cu sparanghel

 

Rulouri de sparanghel cu vin

Rulouri de sparanghel cu vin

Rulouri de sparanghel cu vin din: aluat de foietaj, unt topit, sparanghel, ceapa, dafin, vin alb, ierburi aromatice, sare, piper. Ingrediente:  1 foaie aluat de foietaj 50gr unt topit 16 fire sparanghel Pentru sos: 2 cepe, tocate 1 frunza dafin 150ml vin alb 175 gr unt 1 lingura ierburi aromatice, tocate sare si piper   Mod […]

 

Rulouri cu sos curry

Rulouri de sparanghel in sos de curry

Rulouri de sparanghel in sos de curry din: piept de pui, sparanghel, ulei, smantana, unt, mustar, curry, sare, piper. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1 legătură de sparanghel ulei Pentru sos: 200 g smântână 1 linguriţă cu unt 100 g muştar iute 1 vârf de cuţit de curry sare piper   Mod de preparare: Feliază […]

 

Rulouri de somotei cu sparanghel

Rulouri de somotei cu sparanghel

Rulouri de somotei cu sparanghel din: somotei, bacon, ulei, vin, usturoi, ierburi de Provence, sparanghel. Ingrediente: 4 fileuri de somotei 100 g bacon feliat 4 linguri ulei de măsline 1 păhărel vin alb 1 căţel de usturoi ierburi de Provence 400 g sparanghel vârfuri   Mod de preparare: Fileurile se pun între 2 straturi de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.