Rulouri de prosciutto cu sparanghel
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu:prosciutto, sparanghel, parmezan, smantana, faina, unt, lapte, sare.
Ingrediente:
- sparanghel proaspăt
- prosciutto feliat
- parmezan
- smântână
- făină
- unt
- lapte
- sare
Mod de preparare:
Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor laptele încălzit şi peste se toarnă parmezan ras.
Sosul se prepară la foc mic, amestecând continuu până capătă consistenţă. Separat, se fierbe sparanghelul „al dente”, se strecoară şi se îndepărtează partea tare. Se întind feliile de prosciutto şi în fiecare se pun 3-4 bucăţi de sparanghel şi o lingură de sos bechamel.
Se rulează şi se înfige a scobitoare astfel încât să nu se desfacă rulourile. Se unge cu unt o tavă de cuptor, se aşază rulourile şi se stropesc cu smântână. Se bagă la cuptor timp de 10-15 minute, iar la final se servesc calde.
Pofta buna!