Rulouri de pui cu ciuperci
PrinteazaO reteta de rulouri de pui cu ciuperci din: ceapa, ulei de masline, cimbru, ciuperci, hribi, unt, faina, vin alb, smantana, mustar, piept de pui, patrunjel, tarhon si foi de aluat.
- 1 ceapa tocata
- 2 linguri ulei de masline
- 2 lingurite cimbru uscat
- 1 conserva cu 400 g ciuperci, taiate felii
- 50 g hribi uscati, inmuiata in 200 ml apa clocotita
- 60 g unt
- 25 g faina
- 100 ml vin alb
- 150 ml smantana
- 1 lingurita mustar cu boabe intregi
- 750 g piept de pui, taiat bucati si fiert 15 minute in apa, la foc mocnit
- 1 legatura de patrunjel, tocat
- 1 legatura de tarhon, tocat
- 2 foi mari de aluat
Mod de preparare:
Preîncălzeştţ cuptorul la 6/200 C. Căleşte ceapa în ulei şi adaugă cimbrul. Apoi adaugă ciupercile, căleşte-le puţin şi scoate-le. Scurge hribii (păstrează apa în care s-au înmuiat), toacă-i grosier şi pune-i peste ciuperci.
Topeşte 20 c unt în tigaie, adaugă făina şi căleşte 1 minut, amestecând. Toarnă vinul şi amestecă până sc încorporează. Adaugă apa de la hribi, smântână şi muştarul, apoi amestecă până se îngroaşă. Asezonează cu sare, piper şi adaugă bucăţie de pui şi verdeaţa.
Intinde o fcaie de aluat, unge-o cu untul rămas, topit în prealabil. Deasupra, pune o altă foaie de aluat încât să se suprapună aproximativ 5 cm pesle marginea mai lungă a foii de dedesubt. în mijlocul foii astfel formate, pune cu o lingură umplutura şi rulează foile astfel încât să obţii un rulou.
Unge cu unt topit, dă la cuptor şi coace 20-25 de minute, până când foaia de aluat devine aurie.
Rulouri de pui cu ciuperci
Pofta buna!