Rulouri de ou cu pui si coriandru
PrinteazaRulouri de ou cu pui si coriandru din: orez, lapte de cocos, sare, ouă, piept de pui, frunză de portocal, ulei, ceapa roşie, seminţe de chimen, coriandru, zahăr tos, boabe de piper.
- 500 g orez
- 500 ml lapte de cocos
- 1/2 linguriţă sare
- 8 ouă
- 4 linguri apă
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 piept de pui, fiert şi rupt în bucăţi mici
- 1 frunză de portocal
- 2 linguri de ulei
- 3 căţei de usturoi
- 4 cepe roşii, călite
- 1 lingură seminţe de chimen, înăbuşite
- 1 lingură coriandru, călit
- 1 lingură zahăr tos
- 1 lingură boabe de piper
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Pentru a face umplutura se încinge uleiul şi se prăjesc condimentele măcinate (usturoiul, ceapa, roşiile, chimenul, coriandrul, piperul, sarea şi zahărul) şi frunza de portocal, amestecând continuu, până când emană un miros plăcut;
Se adaugă puiul şi o sută mililitri de lapte de cocos, amestecându-se până scade: Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.
Pentru a face omleta, se bat ouăle cu apa şi sarea (jumătatea de linguriţă). Se lasă deoparte. Se încinge o tigaie, de douăzeci de centimetri în diametru, şi se toarnă foarte puţin de ulei.
Se toarnă aproximativ câte cincizeci de mililitri de ou bătut, întinzându-l pe toată suprafaţa tigăii, pentru a se forma o omletă subţire. Se prăjeşţe până se întăreşte şi se scoate pe o farfurie.
Se repetă operaţiunea şi cu pentru restul de ou. Orezul, lăsat înainte cu cinci-şase ore la înmuiat, se clăteşte bine şi se lasă la scurs.
Se fierbe timp de un sfert de oră orezul, într-un steamer. Se transferă într-un vas cu fundul concav, se adaugă ceea ce a rămas din laptele de cocos şi sare.
Se amestecă bine şi se lasă timp de o jumătate de oră, până când laptele scade.
Se lasă la abur pentru încă douăzeci şi cinci de minute. Se ia vasul de pe foc. Se iau în mnă două linguri de orez în mână şi se formează o chifteluţă.
Se face cu degetul o adâncitură în centrul ei şi se introduce o linguriţă de umplutură. Se modelează, prin rulare între palme, în formă de ou.
Se împătureşte „oul” în omletă şi se serveşte.
Pofta buna!