Orez cu Șofran și Mazăre din: orez basmati, sofran, mazare, ceapa, ustuori, supa de legume, sare, piper, ulei de masline. Perfect pentru zilele când dorești să aduci un strop de culoare și aroma sofisticată a șofranului pe masa de prânz sau cină, acest fel de mâncare îmbină simplitatea cu gustul desăvârșit. Orezul parfumat cu șofran, […]
Rulouri de pui cu gutui si alune
PrinteazaRulouri de pui cu gutui si alune din: piept de pui, ceapa, unt, gutui, alune, sare, piper, nucsoara, branza, vin.
Ingrediente:
- 2 fileuri de piept de pui
- 1/2 ceapă mică
- 3 linguri unt
- 2 gutui
- 2 linguri alune mărunţite
- sare
- piper
- nucşoară
- 200 g brânză Brie
- 1 pahar vin alb
Mod de preparare:
Decojeşti gutuile spălate şi le tai în cubuleţe. Tai mărunt ceapa curăţată. Căleşti ceapa în 2 linguri de unt topit, apoi adaugi cubuleţele de gutui şi continui să le căleşti împreună până se înmoaie. Tai brânza în cubuleţe.
Când gutuile s-au răcit, le amesteci împreună cu alunele mărunţite şi brânza.
Tai fileurile de pui în felii subţiri, pe care le baţi uşor, cu ciocanul pentru şniţele.
Le presări cu sare şi condimente după gust şi repartizezi umplutura pe feliile de carne, apoi rulezi şi prinzi rulourile cu scobitori. Le căleşti puţin, în unt topit şi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu untul rămas.
Torni vinul şi introduci vasul în cuptorul încins, la foc mediu, pentru aproximativ 30 de minute.
Serveşti rulourile calde, alături de salată verde.
Rulouri de pui cu gutui si alune
Pofta buna!
Supa Fo Tiao Qiang – Buddha Jumps Over the Wall: O Supă, O Poveste, O Tradiție Fujian
Supa Fo Tiao Qiang – Buddha Jumps Over the Wall: O Supă, O Poveste, O Tradiție Fujian. “Buddha Jumps Over the Wall“, cunoscută și sub numele de Fo Tiao Qiang, este mai mult decât un simplu fel de mâncare; este o capodoperă culinară, un simbol al rafinamentului gastronomic chinezesc. Originar din provincia Fujian, acest preparat […]