Rulouri de pui cu sos de vin

Printeaza

Rulouri de pui cu sos de vin din: piept de pui, vin, ulei, cimbru, usturoi, sare grunjoasa, piper, unt, cartofi si mozzarella.

 

Ingrediente:

  • 4 piepti de pui
  • 400 ml vin alb demidulce
  • 4-5 linguri ulei
  • 1-2 crengute cimbru verde
  • o lingura cimbru uscat
  • 6 catei usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat si boabe
  • 100 g unt
  • 8 cartofi
  • 8 cubulete mozzarella
  • folie de aluminiu

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală într-un jet de apă rece, se taie fâşii şi se bate. Se ung fâşiile cu unt, se condimen­tează cu sare, piper şi cimbru şi se rulează strâns. Se aranjează într-o tavă termorezistentă, se stropesc cu puţină apă şi se bagă în cuptor.

Separat, se spală cartofii şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcorească. Cartofii se taie pe jumătate şi se introduc un cubuleţ de unt şi unul de mozzarella apoi se înfăşoară în folie de aluminiu.

Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte. Se amestecă cu untul topit în prealabil, cu ulei, se adaugă vinul şi cimbrul măcinat verde şi uscat. Sosul preparat se toarnă peste rulourile de pui şi se mai lasă în cuptor 30 de minute.

Cartofii înfăşuraţi în folie de aluminiu se dau 10-15 minute la cuptor. Se servesc cu pieptul de pui si se stropesc cu sosul aromat.

Rulouri de pui cu sos de vin

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    Pur sis implu delicioasa aceste rulouri de pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.