Rulouri de pui cu spanac si sos de rosii

Printeaza

Rulouri de pui cu spanac si sos de rosii din: piept de pui, ceapa, ciuperci, cepe micuţe, usturoi, şuncă, spanac caşcaval sau brânză, roşii cuburi în bulion, supă (de pui sau legume), orez, faina, pesmet, sare, piper, ulei, aţă sau sfoară.

 

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 10 ciuperci
  • 10 cepe micuţe
  • 5-6 căţei usturoi
  • 5-6 felii şuncă
  • 2 legături spanac
  • 150-200 g caşcaval ras (sau brânză)
  • 400 g roşii cuburi în bulion
  • 500 ml supă (de pui sau legume)
  • 150 g orez
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură pesmet
  • sare şi piper
  • ulei (pentru prăjit)
  • aţă sau sfoară

Mod de preparare:

Cureţi legumele şi le speli. Tai şi căleşti o ceapă, adaugi usturo­iul şi, după 5 minute, şi ciupercile. Le laşi la sotat.

Mărunţeşti fe­liile de şuncă şi le pui în tigaie. Adaugi spanacul tăiat fâşii. Să­rezi după gust. Când e gata, iei de pe foc şi laşi să se răcorească.

Amesteci legumele călite cu caşcava.ul ras şi cu o lingură de pesmet. Speli şi tai în patru felii pieptul de pui. Baţi fiecare parte, apoi sărezi şi piperezi, după gust.

Pui pe fiecare felie câ­te puţin din amestecul de legume, rulezi şi legi cu sfoară.

Incingi ulei, dai rulorite prin făină şi le laşi să se rumenească. Du­pă 5 minute, adaugi ceapa rămasă, tăiată julien şi laşi până de­vine sticloasă.

Torni supa şi, când clocoteşte, pui roşiile cuburi şi cepele micuţe, întregi. Laşi să fiarbă acoperit, 30-40 de minute.

Separat, fierbi orezul şi, când rulourile sunt aproape gata, îl torni peste şi amesteci bine. Mai laşi puţin şi apoi stingi focul. Serveşti.

 

Rulouri de pui cu spanac si sos de rosii

Rulouri_de_pui_cu_spanac_si_ sos_de_rosii

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.