Rulouri de pui

Printeaza

Rulouri de pui din: foi de orez, friptura de pui, morcov, fasole verde, frunze de menta, frunze de patrunjel, piper alb, sos dulce de chilli, sos de soia, zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 12-14 foi de orez de 16 cm
  • 200 g friptura de pui, sfasiata
  • 1 morcov, taiat segmente subtiri de 5 cm
  • 50 g fasole verde
  • 4 fire ceapa verde, taiata segemente de 5 cm si sfasiata
  • cateva frunze de menta si de patrunjel, tocate
  • un praf de piper alb
  • 2 linguri sos dulce de chilli
  • 1 lingura sos de soia
  • pentru sosul de inmuiat:
  • 1 lingura zahar brun
  • 3 linguri sos de soia
  • zeama si coaja razuita de la 1 lamaie
  • 3 fire ceapa verde, tocata

 

Mod de preparare:

Combină toate ingredientele, cu excepţia foilor de orez.

Intr-un bol larg toarnă apă fierbinte şi înmoaie fiecare foaie de orez circa 15 sec, pentru a le putea plia.

Aşază-le pe rând pe suprafaţa de lucru. Pune pe fiecare foaie umplutură şi apoi rulează şi închide bine “pacheţelul”.

Aşază rulourile pe o tavă unsă cu ulei. Repetă procedeul cu restul ingredientelor.

Dă la rece 2 ore, cu vasul acoperit sau serveşte imediat cu sosul pentru înmuiat preparat din ingredientele amestecate şi servit într-un bol mic.

Rulouri de pui

Rulouri_de_pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.