Rulouri cu scortisoara
PrinteazaO reteta de rulouri cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, unt, drojdie, praf de copt, sare, stafide, nuci, scortisoara si rom.
pentru aluat:
- 3 1/2 cani cu faina
- 1+1/3 cani cu lapte
- 1/3 cana cu ulei
- 1/3 cana cu zahar
- 100 g unt
- 1/4 cub de drojdie proaspata
- 1/2 lingurita cu praf de copt
- 1 lingurita cu sare
pentru umplutura:
- 1/2 cana cu zahar
- 300 g stafide
- 100 g nuci
- scortisoara
- rom
Mod de preparare:
Amestecă uleiul, o cană cu lapte şi 1/3 cană cu zahăr într-o tigaie. Incălzeşte amestecul la foc redus şi dă-l deoparte chiar înainte să fiarbă. Lasă amestecul să se răcească 20-30 de minute. Intre timp, înmoaie stafidele în apă şi puţin rom.
Cand amestecul e călduţ, adaugă drojdia, omogenizează uşor să se dizolve şi aşteaptă un minut. Adaugă cele trei căni cu făină, amestecă şi lasă coca să crească într-un loc călduţ cam o oră (să-şi dubleze volumul).
După o oră, apasă coca să iasă aerul din ea, adaugă restul de făină, praful de copt şi sarea şi frământă pe planşetă până nu se mai lipeşte de mâini. Dacă e nevoie, adaugă făină.
Imparte coca în două, întinde o foaie ca un dreptunghi, pe care o unge-o cu unt topit, apoi presară zahăr, scorţişoară, nucă tocată şi stafide. Rulează, ţine strâns şi taie ruloul în bucăţi de 2-3 cm lăţime. Pune pe hârtie de copt, cu distanţă între ele, şi lasă 20 de minute la crescut. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 20 de minute.
Rulouri cu scortisoara
Pofta buna!