Rulouri si fripturi
PrinteazaRulouri si fripturi
Pentru rulouri:
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 600 g carne tocată de vită
- 1 linguriţă de cimbru
- 1 linguriţă boia de ardei,dulce
- 1 lingură praf de supă
- sare, piper
Pentru fripturi:
- 3 linguri pesmet
- 1/2 linguriţă seminţe de anason
- 1 roşie
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 50 g brânză feta
- 500 g carne tocată de vită
- 1 ou
- 1 lingură oregano
- sare, piper
In plus:
- 4 linguri ulei de măsline
Preparare:
Pentru rulouri curăţaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le mărunt. Frământaţi împreună cu cimbrul, carnea tocată, ardeiul, praful de supă, sarea şi piperul. Din acest amestec formaţi rulouri de lungimea unui deget şi răciţi-le.
Pentru fripturile din carnea tocată, prăjiţi fără adaos de grăsime pesmetul şi seminţele de anason circa 5 minute, apoi lăsaţi-le să se răcească. Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de coajă, îndepărtaţi-le seminţele, condimentaţi-le şi amestecaţi-le cu pesmetul şi anasonul.
Curăţaţi şi spălaţi ceapa şi usturoiul, apoi tocaţi-le. Fărâmiţaţi brânza. Frământaţi totul cu oul, carnea tocată, oregano, sarea şi piperul. Acoperiţi amestecul cu un capac şi lăsaţi-l la frigider circa 1 oră pentru ca ingredientele să se întrepătrundă. Formaţi chifteluţe plate, fripturi, ungeţi-le cu ulei cu ajutorul unei pensule, la fel şi rulourile şi prăjiţi-le pe grătarul încins câte 7 minute pe fiecare parte.
Dacă vă doriţi ceva special alături, vă sugerăm tzatziki, ajvar sau brânză feta murată. Puteţi servi fripturile ornate cu frunze de salată şi crenguţe de cimbru.
Pofta buna!
Eu prefer sos tzatziki la friptura. Anasonul nu prea-mi place, cred ca nu o sa-l folosesc.