Rulouri simple
PrinteazaRulouri
- 300 g făină
- 150 g unt sau margarină
- 1 ou
- 1 linguriţă de oţet
- 2 linguri de lapte
- puţină sare
Ingrediente crema fiartă:1 pahar de lapte, 50 g făină, 100 g unt gras, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr şi vanilie
Ingrediente crema din albuşuri : 3 albuşuri, 150 g zahăr, 70 g apă si 1/2 de linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
Totul se amestecă până se obţine o cocă, apoi se întinde pe planşetă cu sucitorul şi se taie fâşii de 1 cm – 1,5 cm grosime, apoi se rulează pe cornet.
După ce s-au rulat toate, se ung cu ou şi se coc la cuptorul încins la temperatura de 240 de grade, apoi se coc timp de 20 de minute.
La sfârşit, după ce s-au răcit, se umplu cu diverse creme.
Crema fiartă 1 pahar de lapte, 50 g făină, 100 g unt gras, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr şi vanilie
Frişca 1 pahar de smântână, 100 g zahăr pudră, o lingură de dulceaţă, vişine, vanilie, 2 grame de gelatină.
Crema din albuşuri 3 albuşuri, 150 g zahăr, 70 g apăşi ½ de linguriţă de oţet sau zeamă de lămâie.
Se pun apa cu zahărul la fiert, până se fac băşici, după care albuşurile se bat spumă tare, iar peste ele se pune siropul fiert şi lămâia.
Crema 100 g unt gras, 4 linguri de lapte condensat, o lingură de sirop şi dulceaţă din caise.
Pofta buna!