Rulouri de snitel si gorgonzola
PrinteazaRulouri de snitel si gorgonzola din: spanac, ulei, sare, piper, nucsoara, gorgonzola, carne, pesto, supa, smantana, paste, ceapa, unt.
- 600 g frunze de spanac
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- nucşoară rasă
- 60 g gorgonzola
- 6 felii de carne pentru şniţele (a circa 120 g fiecare)
- 6 linguriţe sos pesto roşu (din borcănel)
- 250 ml supă de legume (instant)
- 250 ml smântână pentru gătit (cu 15% grăsime)
- 200 g paste late
- 1 ceapă
- 1 linguriţă unt
Mod de preparare:
Speli spanacul, apoi îl laşi să se scurgă bine. Infierbânţi o lingură de ulei într-o cratiţă, adaugi 150 g spanac şi laşi să se înăbuşe până se înmoaie frunzele.
Presari sare, piper, nucşoară şi laşi spanacul în strecurătoare la scurs.
Feliile de carne le baţi puţin între 2 foi de folie transparentă, le presari cu sare şi piper şi le ungi pe fiecare cu câte o linguriţă de sos pesto.
Apoi aşezi pe felii spanacul şi brânza tăiată în cuburi mici, rulezi şi fixezi rulourile cu scobitori.
In tigaia mai înaltă, încingi o lingură de ulei, prăjeşti rulourile pe toate părţile şi, după 6-8 minute, torni supa şi smântână şi laşi să fiarbă la foc mic circa 1 oră.
Fierbi pastele şi, între timp, cureţi ceapa şi o toci mărunt. Topeşti untul, în care căleşti ceapa şi adaugi restul de spanac.
Laşi până se înmoaie frunzele şi dai gust cu sare, piper şi nucşoară.
Scurgi pastele şi scoţi rulourile din sos, pe care îl potriveşti la gust cu sare şi piper.
Aranjezi în farfurii paste, spanac şi rulouri, peste care torni din sosul în care au fiert.
Este o mâncare potrivită pentru o masă festivă!
Pofta buna!