Rulouri de solă cu grepfrut roz

Printeaza

Rulouri de sola cu grepfrut roz din: fileuri de sola, salata verde, hasme, arpagic verde, vermut sec, grepfrut roz, unt, faina, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:

  • 8 fileuri de solă (limbă de mare)
  • 2 inimi de salată verde, plus câteva frunze pentru ornat
  • 2 haşme mici
  • câteva fire de arpagic verde
  • 1 lingură şi 1/2 vermut sec
  • 2 grepfrut roz
  • 40 g făină
  • 40 g unt
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi haşma, tocaţi-o fin şi căliţi-o într-o tigaie cu o lingură de ulei şi 10 g de unt. Adăugaţi inima de salată verde spălată şi tăiată fideluţă; înăbuşiţi totul la foc potrivit 10 minute, acoperind parţial cratiţa.

După aceea puneţi sare, piper şi scădeţi sosul format; aromatizaţi cu o lingură de arpagic verde tăiat mărunt, păstrându-vă deoparte 6 fire cu care să legaţi rulourile.

Repartizaţi pe fileurile de solă compoziţia de salată, rulaţi-le, legaţi-le cu firele de arpagic verde pe care le-aţi dat în clocot în prealabil şi treceţi-le uşor prin făină.

Stoarceţi şi strecuraţi sucul de la un grepfrut şi jumătate, păstrându-vă cealaltă jumătate pentru ornare.

In cratiţă puneţi să se topească la foc potri­vit untul rămas şi rumeniţi rulourile, stro- piţi-le cu sucul de grepfrut şi cu vermutul şi mai lăsaţi 10 minute să fiarbă totul.

Săraţi, piperaţi şi aduceţi la masă platoul ornat cu frunze de salată verde şi cu felii de grepfrut roz.

 

Rulouri de solă cu grepfrut roz

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.