Rulouri cu somon afumat
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de somon afumat, oua, faina, lapte, sare, marar, cascaval, unt, branza mascarpone.
- 6 ouă
- 2 linguri făină
- 3-4 linguri lapte
- sare
- o legătură mărar
- 50 g caşcaval ras
- 30 g unt
Ingrediente crema de brânză:
- 200 g brânză mascarpone
- o legătură mărar
- 200 g somon file afumat
Mod de preparare:
Se alege mărarul, se spală şi se toacă mărunt, apoi se amestecă într-un bol împreună cu brânza mascarpone şi cu un praf de sare. Intre timp, se sparg ouăle, se bat bine cu telul şi se presară un praf de sare.
Făina se cerne şi se omogenizează cu laptele călduţ, se adaugă caşcavalul ras, mărarul tocat mărunt şi ouăle bătute.
Compoziţia obţinută se toarnă în tigaia în care s-a topit un cubuleţ de unt şi se prăjeşte la foc mic, ca o clătită, cu foarte mare atenţie ca să nu se rupă. Se răsuceşte uşor, apoi se aşază pe o bucată de folie pentru a se putea rula.
După ce s-a răcit omleta, se întinde crema de brânză, se aşază feliile de somon şi se rulează astfel încât să nu se rupă. Se lasă la rece aproximativ o oră.
Pofta buna!