Rulouri cu somon si brânză
PrinteazaO reteta de rulouri cu somon si branza din: somon, branza mascarpone, branza brie, nuca, piper, zeama de lamaie, capere, ulei de masline si chivas.
- 8-12 felii de somon uşor afumat
- 150 g brânză mascarpone
- 100 g brânză brie
- 100 g nucă măcinată
- un praf piper
- zeama de la 1 -2 lămâi
- 1-2 linguriţe capere mici
- ulei de măsline
- chivas pentru ornat
Mod de preparare:
Se desfac bucăţile de somon şi se stropesc cu zeama de la 1-2 lămâi şi puţin ulei de măsline. Se lasă la rece. Se toacă nuca julien, se umezeşte şi se coace câteva minute. Se scoate după ce a devenit crocantă şi se lasă să se răcorească.
Separat, se amestecă brânza mascarpone cu cea brie, se pasează cu blenderul şi se obţine o cremă consistentă şi cu un gust deosebit. Se taie câteva fire de chivas, se adaugă în compoziţie, se pun nuca, piperul şi caperele. Se omogenizeaza si se asaza crema pe fiecare felie de somon.
Se ruleaza si se serveste ornata cu chives.
Rulouri cu somon si brânză
Pofta buna!