Rulouri de somon cu sos alb
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri de somon cu sos alb, salau, smantana, patrunjel verde, ceapa, piper, sare.
- 3 felii de somon afumat
- 250 g şalău
- 2-3 linguri smântână
- pătrunjel verde
- 1 ceapă
- piper
- sare
Ingrediente sos:
- 50 g unt
- 1 linguriţă făină
- 150 ml lapte
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală, se taie mărunt ceapa şi şalăul şi se călesc. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă smântână şi se amestecă. Pe fiecare felie de somon se pune o parte din compoziţia de şalău şi se rulează.
Sosul: Se pun 100 ml de lapte pe foc şi se adaugă untul, să se topească. Separat se amestecă făina cu 50 ml de lapte şi se adaugă în crăticioara de pe foc, amestecând continuu, înainte de a fi servite, peste rulouri se toarnă sosul şi se presară verdeaţa.
Rulouri de somon cu sos alb
Pofta buna!