Rulouri cu spanac si brânză feta

Printeaza

Rulouri cu spanac si branza feta din: ulei de masline, frunze de spanac, branza feta, ou, verdeturi, sare de mare, piper, aluat frantuzesc si unt nesarat.

In Maroc, acestea se prepara cu o foaie de aluat warka şi cu o umplutură simplă de brânză, însă aici am folosit foi de aluat franţuzesc, deoarece sunt mai accesibile, şi am adăugat spanac în umplutură, pentru a-i îmbunătăţi gustul. Serviţi-le ca aperitiv.

 

Ingrediente:Rulouri cu spanac si brânză feta

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 150 g de frunze de spanac spălate şi uscate
  • 200 g de brânză feta
  • 1 ou mare, bătut
  • 1 legătură mică de verdeţuri amestecate, de exemplu, frunze tocate de mentă, pătrunjel şi mărar
  • sare de mare şi piper negru
  • 6 foi de aluat franţuzesc
  • 100 g de unt nesărat, topit

 

 

Mod de preparare:

Incingeţi o tigaie şi adăugaţi uleiul. Când acesta este fierbinte, adăugaţi spanacul şi amestecaţi până când se înmoaie.

Aşezaţi-l într-o strecurătoare şi apăsaţi cu o lingură pentru a îndepărta zeama în exces, apoi uscaţi-l cu hârtie-prosop. Tocaţi mărunt spanacul şi puneţi-l într-un bol mare. Lăsaţi-l să se răcească.

Preîncălziţi cuptorul la 200°C (cuptor electrici/treapta 6 (cuptor cu gaz).

Sfărâmaţi brânza feta peste spanac şi adăugaţi oul, verdeţurile tocate, sare şi piper şi puţină scumpie, dacă doriţi.

Lucraţi cu câte două foi de aluat odată, păstrându-le pe celelalte acoperite cu un şervet de bucătărie, pentru a nu se usca.

Ungeţi cu unt topit o foaie de aluat franţuzesc, apoi adăugaţi-o pe cealaltă deasupra. Ungeţi-o şi pe aceasta din nou cu unt topit, apoi tăiaţi ambele straturi în 4 dreptunghiuri egale.

Puneţi o lingură de umplutură de brânză feta şi spanac la capătul câte unui dreptunghi de aluat, lăsând o margine de 2 cm pe ambele părţi.

Rulaţi aluatul peste umplutură cât să o închideţi, apoi pliaţi ambele capete şi continuaţi să rulaţi, ca şi cum aţi face o ţigaretă.

Aşezaţi-le pe o hârtie pergament mare şi ungeţi-le din nou cu unt topit.

Repetaţi procesul cu restul de foi de aluat, folosind toată umplutura; ar trebui să aveţi suficientă umplutură pentru 12 rulouri.

Daţi rulourile la cuptor 20-30 de minute, până când devin fragede şi rumene. Ideal este să le serviţi calde, proaspăt scoase din cuptor.

Rulouri cu spanac si brânză feta

Rulouri cu spanac si brânză feta

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.