Rulouri de sparanghel in sos de curry
PrinteazaRulouri de sparanghel in sos de curry din: piept de pui, sparanghel, ulei, smantana, unt, mustar, curry, sare, piper.
- 1 piept mare de pui
- 1 legătură de sparanghel
- ulei
Pentru sos:
- 200 g smântână
- 1 linguriţă cu unt
- 100 g muştar iute
- 1 vârf de cuţit de curry
- sare
- piper
Mod de preparare:
Feliază şi condimentează puiul, apoi bate-l uşor cu ciocanul de şniţele, până obţii felii bine întinse. Dă-le la rece 30 de minute, între timp, prepară sosul. Topeşte untul într-o tigaie, adaugă muştarul, praful de curry, sare şi piper după gust.
Subţiază cu smântână şi amestecă încontinuu.
Dacă nu foloseşti smântână pentru gătit, este posibil să se taie sosul, caz în care este mai bine să încălzeşti smântână pe baie de aburi. Curăţă sparanghelul, opăreşte-l un minut în apă clocotită cu sare.
Trece-l prin jet de apă rece Aşază 1-2 beţişoare de sparanghel pe fiecare „şniţel” de pui şi înfăşoară cu grijă. Prăjeşte rulourile în ulei încins şi scoate-le pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de grăsime.
Serveşte imediat, cu sosul cald de smântână şi curry, cu garnitură.
Pofta buna!