Andive cu Șuncă și Emmentaler din: andive, sunca, branza, unt, faina, nucsoara, pesmet. Acest preparat cald, reconfortant, aduce în prim-plan textura cremoasă a brânzei Emmentaler topite, îmbrățișând suculența andivelor și savoarea șuncii. Perfect pentru seri răcoroase sau când dorești să impresionezi la o cină cu familie și prieteni, acest gratin promite o experiență culinară memorabilă. […]
Rulouri cu sparanghel
PrinteazaRulouri cu sparanghel din: sparanghel, french toast, branza de vaci, bacon, ceaoa, ou, unt, parmezan.
Ingrediente:
- 18 fire sparanghel
- 18 felii french toast
- 250 g brânză de vaci grasă
- 9 felii de bacon
- 2 linguriţe ceapă de tuns tocată
- 1 ou
- 1/4 ceaşcă unt
- 3 linguri parmezan ras
Mod de preparare:
taie coaja din jurul feliilor de pâine. Sparanghelul se spală, se taie eventualele părţi lemnoase şi se pune vertical într-o cratiţă cu puţină apă.
înăbuşă 6-8 minute, până se înmoaie, apoi se scurge şi se lasă şă se răcească.
Bacon-ul se rumeneşte uşor într-o tigaie, pe ambele părţi, apoi se scoate pe hârtie absorbantă şi se taie mărunt.
aplatizează bine felii de pâine cu un făcăleţ.
bate oul. Se amestecă bine brânza cu jumătate din oul bătut, cu baconul tocat şi cu ceapa de tuns.
ia cu câte o linguriţă din compoziţia de brânză şi se unge pe faţă fiecaîe felie de pâine, deasupra punându-se câte un fir de sparanghel.
rulează uşor felia în jurul sparanghelului. aranjează rulourile pe o tavă unsă cu puţin unt, se taie în jumătăţi, pe lungime, se stropesc cu unt topit şi se acoperă cu parmezan.
Se coc în cuptor, circa 10-12 minute, până se rumenesc.
Pofta buna!