Rulouri umplute cu branza
PrinteazaRulouri umplute cu branza din: faina, unt, apa, sare, branza de vaci, telemea de oaie, sunca, nuca, ceapa, smantana, patrunjel, oregano, sare si piper.
pentru aluat:
- 550 g faina
- 100 g unt
- 250 ml apa foarte rece
- 1 praf sare
pentru umplutura:
- 150 g branza de vaci bine scursa
- 150 g telemea de oi
- 150 g sunca presata
- 50 g nuca macinata
- 1 ceapa
- 2 linguri smantana
- 1 legatura patrunjel
- oregano uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerni faina cu sarea într-un castron mare, faci la mijloc o adâncitură şi pui untul tăiat felii.
Amesteci cu degetele până când feliile de unt sunt acoperite bine cu faină.
Adaugi apa foarte rece, amesteci la început cu o lingură de lemn, apoi aşezi aluatul pe planşeta presărată cu făină şi frămânţi un aluat consistent si neted
Intinzi aluatul în foaie, îl pliezi în patru, îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la frigider 30 de minute.
Intinzi din nou aluatul cu sucitorul, îl pliezi din nou în patru şi îl laşi la frigider încă 30 dc minute.
Repeţi această operaţiune încă de două ori. Intre timp, sfărâmi brânza de vaci cu furculiţa, o amesteci cu telemeaua de oi rasă, şunca tăiată bucăţele, nuca şi ceapa tăiată cubuleţe.
Adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi puţin oregano uscat, sare, piper, după gust. Asezonezi ingredientele cu smântână şi amesteci.
Tai fâşii din aluatul de loieiaj, le înfăşori pe tuburile pentru rulouri, le aşezi într-o tavă tapetată cu folie specială pentru copt şi le rumeneşti 15-20 de minute, la foc iute.
După ce se răcesc bine, le umpli cu pasta de brânză.
Rulouri umplute cu branza
Pofta buna!
Rulourile astea poti sa le umpli cu orice