Unguent de gălbenele pentru piele uscată: Remediu natural pentru hidratare și regenerare. Gălbenelele (Calendula officinalis) sunt recunoscute pentru proprietățile lor antiinflamatoare, emoliente și cicatrizante. Unguentul de gălbenele este un remediu natural eficient pentru pielea uscată, crăpată sau sensibilă, oferind hidratare profundă și regenerare celulară. Ingrediente 100 g flori proaspete sau uscate de gălbenele 200 ml […]
Rulouri umplute cu carne de curcan
PrinteazaRulouri umplute cu carne de curcan din: vanata, carne de curcan, ou, patrunjel, usturoi, ulei, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 400 g carne curcan, tocată
- 1 ou
- 1 mână pătrunjel
- 2-3 căţei usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 lingură pastă de tomate
- 400 ml suc de roşii
- 1 ceapă
- 50 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai vânătă felii lungi, le sărezi şi le laşi la scurs 2 ore, după care le speli şi le ştergi cu un şervet din hârtie. Le frigi pe grătarul încins, pe ambele părţi, până se rumenesc uşor.
Căleşti ceapa tocată în ulei, adaugi carnea, sare şi piper după gust, pasta de tomate şi usturoiul pisat.
Acoperi şi laşi să fiarbă până scade zeama, amestecând constant. Laşi la răcorit şi amesteci cu oul şi cu pătrunjelul tăiat fin.
Aşezi 2-3 linguri de umplutură pe fiecare felie de vânătă şi rulezi. Pui rulourile în tavă, torni sosul de roşii şi razi caşcavalul.
Dai vasul la cuptor, 30 de minute.
Rulouri umplute cu carne de curcan
Pofta buna!
Porc cu Mere Caramelizate: un deliciu culinar care combină savoarea cărnii de porc cu dulceața merelor caramelizate, creând un contrast perfect între gusturile sărate și cele dulci. Acest fel de mâncare este ideal pentru o cină în familie sau un prânz special, oferind o notă de rafinament și confort. Timp de preparare Pregătire: 15 minute […]