Rulouri umplute cu cremă de albuş şi afine
PrinteazaO reteta delicioasa de rulouri cu: aluat de foitaj, oua, zahar, zahar pudra, gem de afine.
- 500 g aluat de foietaj
- 1 ou
- zahăr
Ingrediente cremă de albuş şi afine:
- 4 albuşuri de ou
- 200 g zahăr
- 100 g zahăr pudră
- 2 linguri gem de afine
Mod de preparare:
Se întind foile de aluat şi se taie fâşii de 2 cm lăţime. Se ung cu ou bătut şi se rulează pe nişte tuburi din metal. Se pun rulourile într-o tavă de copt şi se coc 25 de minute, la 200° C.
Se lasă să se răcească puţin, apoi se scot tuburile din rulouri. Se bat albuşurile pe baie de apă, se adaugă treptat zahărul şi se amestecă timp de 10 minute.
Se iau albuşurile de pe baia de apă şi se mai amestecă până când se îngroaşă, apoi se lasă să se răcească complet, după care se adaugă zahărul pudră şi gemul.
Cu ajutorul unui spriţer, se umplu rulourile cu această compoziţie. Inainte de servire, se presară deasupra zahăr pudră.
Rulouri umplute cu cremă de albuş şi afine
Pofta buna!