Rulouri umplute cu cremă de albuş şi afine

Printeaza

O reteta delicioasa de rulouri cu: aluat de foitaj, oua, zahar, zahar pudra, gem de afine.

Ingrediente:Rulouri_umplute_cu_crema_de_albus_si_afine

  • 500 g aluat de foietaj
  • 1 ou
  • zahăr

Ingrediente cremă de albuş şi afine:

  • 4 albuşuri de ou
  • 200 g zahăr
  • 100 g zahăr pudră
  • 2 linguri gem de afine

 

 

Mod de preparare:

Se întind foile de aluat şi se taie fâşii de 2 cm lăţi­me. Se ung cu ou bătut şi se rulează pe nişte tuburi din metal. Se pun rulourile într-o tavă de copt şi se coc 25 de minute, la 200° C.

Se lasă să se răcească puţin, apoi se scot tuburile din rulouri. Se bat albuşurile pe baie de apă, se adaugă trep­tat zahărul şi se amestecă timp de 10 minute.

Se iau albuşurile de pe baia de apă şi se mai amestecă până când se îngroaşă, apoi se lasă să se răcească complet, după care se adaugă zahărul pudră şi gemul.

Cu ajutorul unui spriţer, se umplu rulourile cu această compoziţie. Inainte de servire, se presară deasupra zahăr pudră.

Rulouri umplute cu cremă de albuş şi afine

Rulouri_umplute_cu_crema_de_albus_si_afine

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.