Rulouri umplute cu crema de lapte
PrinteazaRulouri umplute cu crema de lapte din: drojdie, zahar, oua, untura, margarina, lapte dulce, faina, galbenusuri.
- 1 lingură drojdie
- 1 lingură zahăr
- 2 ouă
- 1 lingură untură sau margarină
- 1 pahar lapte dulce
- făină cât cuprinde
Ingrediente pentru cremă:
- 2 gălbenuşuri
- 1 l lapte dulce
- 2 linguri făină
- 1 cană zahăr
- 1/2 pachet margarină
Mod de preparare:
Pregatesti aluatul, freci drojdia cu zaharul, adaugi oualele, untura, laptele si faina cat cuprinde. Din aluatul obtinut întinzi o foaie de 2 cm grosime, din care tai bucăţi pe care le rulezi pe un tub. Prăjeşti aluatul în ulei sau untură.
Pregăteşti crema, freci gălbenuşurile cu zahărul la bain-marie, apoi adaugi treptat laptele şi făina. Amesteci încontinuu până se îngroaşă compoziţia, iar la final iei de pe foc şi încorporezi margarină.
Scoţi rulourile de pe tub, apoi le umpli cu crema răcită. Le pudrezi cu zahăr şi le păstrezi la rece.
Pofta buna!