Rulouri umplute cu crema caramel
PrinteazaRulouri umplute cu crema caramel din: faina, zahar, ulei, frisca, vanilie, unt.
- 550 ml apă
- 220 g făină
- 100 g zahăr
- 120 ml ulei
- 60 ml frişca lichidă
- esenţă de vanilie
- 160 g zahăr pudră
- 80 g unt puţin sărat
- 200 ml frişca lichidă
Mod de preparare:
Se pune apa într-un vas, se adaugă zahărul, esenţa şi făina. Se amestecă bine. Se adaugă frişca şi uleiul, se amestecă bine şi se lasă deoparte până ce se încinge aparatul de vafe.
In aparatul încins se toarnă la mijlocul plăcii o lingură de aluat, se presează cu capacul şi se coace. Se aşază coada unei linguri, se rulează aluatul şi se ridică de pe placa de copt. Apoi, se lasă să se răcească un pic şi se scoate de pe coada lingurii.
Pentru caramel, zahărul se pune într-o tigaie şi, după ce a devenit maroniu, se trage de pe foc şi se pune frişca încălzită. Se amestecă energic şi apoi se adaugă untul.
Se lasă crema la răcit, se dă la frigider şi apoi se pune într-o seringă de bucătărie şi se umplu rulourile.
Pofta buna!