Rulouri umplute cu crema de branza
PrinteazaRulouri umplute cu crema de branza din: faina, cacao, zahar pudra, esent de rom, untura, ou, galbenus de ou, sare, scortisoara, banza de vaci, ciocolata.
Pentru rulouri:
- 200 g faina
- 1 lingurita cacao neindulcita
- 1 lingura zahar pudra
- 2 linguri esenta de rom
- 20g untura topita
- 1 ou+ 1 galbenus de ou
- 1 varf cutit de sare
- 1 varf cutit de scortisoara
Pentru crema de branza:
- 700g branza de vaci
- 230g zahar pudra
- 100g ciocolata neagra rasa sau chips-uri de ciocolata
Mod de preparare:
Se pregatesc rulourile: se amesteca foarte bine toate ingredientele si se framanta pana se obtine un aluat neted care mai apoi se inveleste in folie de plastic.
Se tine aluatul pentru o ora la frigider, dupa care se intinde cu ajutorul unui sucitor o foaie subtire de 1 cm. Se decupeaza forme usor ovale de aluat, pe care le infasurati apoi pe suporturi speciale pentru rulouri.
Rulourile se prajesc in ulei incins, dupa care se scot pe prosoape de hartie pentru a elimina grasimea.
Se pregateste crema de branza: branza de vaci trebuie sa stea la frigider pana cand o folositi, dupa se amesteca bine cu zaharul pudra, apoi se adauga ciocolata rasa sau chips-urile de ciocolata.
Rulourile se umplu cu crema de branza chiar inainte de servire pentru a pastra intacta coaja crocanta.
Pofta buna!