Rulouri umplute cu vanilie

Printeaza

Rulouri umplute cu vanilie din: unt, faina, apa, ulei, sare, oua, zahar, frisca, lapte.

Ingrediente:Rulouri_umplute_cu_vanilie

  • 250g de unt
  • 250g de făină
  • 1/2 pahar cu apă
  • 1 linguriţă de ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 ou pentru uns foaia

Pentru crema de frisca:

  •  3 gălbenuşuri
  • 3 linguri de zahăr
  • 250ml de frişcă, bătută

Pentru crema de vanilie:

  • 500ml de lapte
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se face un aluat franţuzesc din unt, făină, apă, sare şi o linguriţă de ulei.

Se întinde o foaie subţire de 0,5cm.

Se unge cu ou şi se taie fâşii de 2cm pe 20cm lungime.

Fâşiile se înfăşoară pe tuburi groase de tablă, cu lungimea de 10-12cm şi diametrul de 2,5cm.

Se aşază rulourile unele lângă altele pe tavă şi se dau la cuptor.

Când sunt gata, se scot de pe forme, se ung cu sirop de zahăr (opţional), se presară cu zahăr tos şi se lasă la răcit.

Se umplu cu cremă de vanilie sau de frişcă.

Pentru crema de frişcă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se obţine o spumă; peste aceasta se toarnă 250ml de frişcă bătută.

Cu acest amestec se umplu rulourile folosind o presă.

Pentru crema de vanilie, se bat ouăle foarte bine, se adaugă zahărul, iar la sfârşit laptele fierbinte; se pune compoziţia la foc mic într-un vas de inox şi se amestecă încontinuu.

Când s-a îngroşat, se ia de pe foc, se răceşte puţin şi se umplu cu ea rulourile tot cu ajutorul unei prese.

 

Rulouri umplute cu vanilie

Rulouri_umplute_cu_vanilie

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.