Rulouri umplute cu crema caramel din: faina, zahar, ulei, frisca, vanilie, unt. Ingrediente: 550 ml apă 220 g făină 100 g zahăr 120 ml ulei 60 ml frişca lichidă esenţă de vanilie 160 g zahăr pudră 80 g unt puţin sărat 200 ml frişca lichidă Mod de preparare: Se pune apa într-un vas, se […]
Rulouri umplute
PrinteazaRulouri umplute din: drojdie, faina, zahar, sare, galbenus, margarina, lapte, coaja de lamaie, vanilie, dulceata de caise, friza, zahar.
Ingrediente:
- 20 g drojdie
- 400 g faina
- 75 g zahar
- 1 varf de cutit de sare
- 1 galbenus
- 80 g margarina
- 200 ml lapte caldut
- Coaja rasa de la o lamaie
- Miezul unui baton de vanilie
- 100 g dulceata de caise
- 125 ml frisca
- 1 pachet zahar vanilat
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Faramitati drojdia, amestecati-o intr-un castron cu faina, zaharul, sarea, galbenusul, margarina moale, laptele, coaja de lamaie si miezul de vanilie.
Amestecati totul bine cu mixerul, apoi acoperiti si lasati aluatul sa creasca 30 minute. Framantati aluatul cu drojdie pe o suprafata presarata cu faina. Formati un rulou si taiati-l in 12 bucati egale.
In mijlocul fiecarei bucati puneti cate o lingurita de dulceata, impachetati si formati astfel cate un bulgaras.
Ungeti cu grasime o forma termorezistenta si asezati bulgarasii de aluat cu putina distanta intre ei.
Turnati frisca, presarati prajiturile cu zahar vanilat, acoperiti-le si lasati-le 15 minute sa creasca. Incingeti cptorul la 180 grade C.
Asezati rulourile pe nivelul cel mai jos al cuptorului si coaceti-le 25-30 de minute. Presarati-le cu zahar pudra si eventual turnati sos de vanilie si serviti-le.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulouri umplute cu crema de branza
Rulouri umplute cu crema de branza din: faina, cacao, zahar pudra, esent de rom, untura, ou, galbenus de ou, sare, scortisoara, banza de vaci, ciocolata. Ingrediente: Pentru rulouri: 200 g faina 1 lingurita cacao neindulcita 1 lingura zahar pudra 2 linguri esenta de rom 20g untura topita 1 ou+ 1 galbenus de ou 1 varf […]
Pofta buna!