Rulouri cu umplutura de fructe uscate

Printeaza

O reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema.

Ingrediente:Rulouri cu umplutura de fructe uscate

  • 12 foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.), tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau alune
  • 2 lingurite zahar pudra, dat prin sita

Garnitura:

  • crema rece cu continut mic de grasimi, optional

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Impaturiti foile de aluat in jumatate pentru a obtine patrate cu latura de 15 cm si ungeti cu putin ulei marginile pentru a obtine un contur lat de 5 cm.

Se pune 1 lingura de amestec de fructe pe jumatate din fiecare patrat de aluat, oprindu-va la circa 2,5 cm de margine. Apoi se ruleaza fiecare foaie cu umplutura, se inchid capetele si se asaza pe o tava care nu lipeste. Se strang bine la ambele capete, apoi li se da forma unui rulou.

Se unge fiecare rulou cu uleiul ramas, apoi se coc 10-12 minute, pana cand s-au rumenit. Se lasa sa se raceasca putin, inainte de a le scoate cu grija din tava de copt. Se presara rulourile cu zahar si se servesc calde, eventual, acompaniate de o lingura de crema rece, cu continut scazut de grasime.

Rulouri cu umplutura de fructe uscate

Rulouri cu umplutura de fructe uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.