Rulouri cu umplutura de fructe uscate
PrinteazaO reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema.
- 12 foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
- 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.), tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau alune
- 2 lingurite zahar pudra, dat prin sita
Garnitura:
- crema rece cu continut mic de grasimi, optional
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200°C. Impaturiti foile de aluat in jumatate pentru a obtine patrate cu latura de 15 cm si ungeti cu putin ulei marginile pentru a obtine un contur lat de 5 cm.
Se pune 1 lingura de amestec de fructe pe jumatate din fiecare patrat de aluat, oprindu-va la circa 2,5 cm de margine. Apoi se ruleaza fiecare foaie cu umplutura, se inchid capetele si se asaza pe o tava care nu lipeste. Se strang bine la ambele capete, apoi li se da forma unui rulou.
Se unge fiecare rulou cu uleiul ramas, apoi se coc 10-12 minute, pana cand s-au rumenit. Se lasa sa se raceasca putin, inainte de a le scoate cu grija din tava de copt. Se presara rulourile cu zahar si se servesc calde, eventual, acompaniate de o lingura de crema rece, cu continut scazut de grasime.
Rulouri cu umplutura de fructe uscate
Pofta buna!