Rulouri cu unt si scortisoara

Printeaza

Rulouri cu unt si scortisoara din: faina, ou, zahar, unt, scortisoara, drojdie, lapte, sare.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • un ou
  • 30 g zahăr
  • 25 g unt
  • o linguriţă scorţişoară
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 100 ml lapte
  • un praf sare

Pentru umplutura:

  • 60 g zahăr brun
  • 40 g unt
  • scorţişoară

 

Mod de preparare Rulouri cu unt si scortisoara:

Laptele şi untul se pun pe foc cât să se topească untul, fără să fiarbă. Apoi, se desface drojdia în acest amestec.

Se adaugă zahărul, sarea şi scorţişoara.

Se bate oul, se adaugă în amestecul cu lapte şi unt, se pune şi făina, se amestecă pentru a obţine un aluat omogen.

Se lasă o oră la crescut.

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, se unge cu untul topit pentru umplutură şi se presară cu amestec de zahăr şi scorţişoară.

Se taie bucăţi de circa 2 cm care se transferă în tava unsă cu unt.

Se acoperă şi se mai lasă 30 de minute la crescut.

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.