Rulouri de vinete albe
PrinteazaRulouri de vinete albe din: vinete albe, porumb, cuscus, ardei iute, morcovi, ciuperci, rosii, ardei capia, ulei, sare, piper.
- 3 vinete albe
- 200 g boabe de porumb
- 100 g cuşcuş
- 1 ardei iute
- 100 g morcovi carote
- 100 g ciuperci din conservă
- 3 roşii
- 2 ardei capia
- 100 ml ulei
- sare şi piper
- 1 legătură mărar verde
Mod de preparare:
Se încinge o tigaie de teflon (fără ulei) şi se prăjesc vinetele tăiate fâşii subţiri.
Se curăţă morcovii, se taie bucăţele şi se călesc 5 min. în ulei.
Intr-o oală se pune la fiert apa, se adaugă cuşcuşul şi se lasă să se umfle. Se amestecă apoi cuşcuşul cu morcovul, boabele de porumb şi ciupercile tăiate mărunt, se condimentează după gust cu sare şi piper şi se toarnă puţin ulei.
Se umplu feliile de vinete cu amestecul de legume şi cuşcuş, se rulează şi se pun pe un platou.
Se presară deasupra vinetelor mărar tocat şi se servesc alături de felii de roşii şi ardei capia. După gust, se poate adăuga ardei iute, tocat mărunt.
Pofta buna!