Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii

Printeaza

Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii din: vinete, ulei, suc de rosii, parmezan, branza feta, marar, menta, patrunjel, piper.

Rulouri de vinete cu branza in sos de rosii

Ingrediente:

  • 2 vinete mici
  • ulei pentru uns
  • 2 polonice suc de roşii
  • 3 linguri parmezan ras

Pentru umplutură:

  • 150 g brânză feta
  • 3 frunze de mentă
  • 1 fir mărar
  • 2 fire pătrunjel
  • piper

Mod de preparare:

Indepărtezi codiţele vinetelor, le tai pe lungime, în felii de 1/2 cm. Ungi feliile cu ulei pe ambele părţi, încingi bine o tigaie grill şi prăjeşti vinetele pe fieca­re parte.

Laşi până capătă urme de grătar şi feliile devin flexibile şi le poţi rula, nu trebuie făcute de tot.

Amesteci liânza cu verdeturile tocate mărunt si cu puţin piper. Adaugi sare doar dacă este nevoie.

Poţi păstra umplutura la frigider, până este nevoie de ea. Intr-un vas termorezistent de 15/23 cm, pui un polonic de suc de roşii, cât să obţii un strat subţire pe fund.

Iei fiecare felie de vinete, aşezi câte o linguriţă de umplutură pe capătul îngust şi rulezi. Aşezi rulouf în tavă, peste sosul de roşii.

Când ai umplut tava cu rulouri, torni câte o lingură de sos pe fiecare rulou. Dai tava la cuptqr la 200°C, 15 minute.

Presari par­mezan ras deasupra rulourilor şi laşi tava la cuptor’ 10 minute, până ce parmezanul se topeşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.