Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor
PrinteazaO reteta de rulouri de vinete si dovlecei la cuptor din: vanata, dovlecel, rosii uscate, crema de branza, galbenusuri, usturoi, otet din orez, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper si masline.
- 1 vânătă mai mare (cca 350 g)
- 1 dovlecel (cca 250 g)
- 2 roşii uscate conservate în ulei
- 500 g cremă de brânză (sau brânză de vaci)
- 2 gălbenuşuri
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingura oţet din orez
- 1 lingura ulei cu aromă de rozmarin
- sare
- piper
- 6-7 măsline tăiate felii
Mod de preparare:
Mai întâi se pregătesc legumele: se curăţă dovlecelul şi vânăta şi se taie felii subţiri, pe lung. Pe grătarul încins, se pun feliile de dovlecel şi de vânătă cât să prindă culoare şi să se înmoaie puţin. Se scot şi se lasă să se răcească.
Între timp, se pregăteşte umplutura. Crema de brânză se amestecă cu gălbenuşurile, roşiile tăiate cubuleţe, usturoiul tocat mărunt, oţetul şi lingura de ulei şi se condimentează cu sare şi piper, după care se omogenizează compoziţia.
Feliile de dovlecel şi de vânătă se ung cu un strat subţire de cremă, se pun câte 3-4 feliuţe de măsline, apoi se rulează şi se aşază într-o formă rotundă termorezistentă, unsă cu ulei.
Rulourile se coc în cuptorul preîncălzit la 200° C, timp de 20-25 de minute. Când sunt gata, se ornează cu rozmarin proaspăt şi se servesc cu restul de cremă de brânză.
Rulouri de vinete şi dovlecei la cuptor
Pofta buna!