Sparanghel cu sos de nuci din: unt, nuci, otet, sparanghel. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul. […]
Rulouri de vinete cu parmezan
PrinteazaRulouri de vinete cu parmezan din: vinete, rosii, mozzarella, busuioc, parmezan, ulei de masline extravirgin si pesmet.
Ingrediente:
- 2 vinete lungi
- 3 roşii
- 200 g mozzarella
- 10 frunze de busuioc
- 2 linguri parmezan
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 linguri pesmet
Mod de preparare:
Indepărtează capetele vinetelor (vârful şi coada) şi taie-le felii, pe lungime, cu grosimea de 0,5 cm.
Aşază-le în- tr-o tavă presărând sare peste ele şi deasupra un fund de lemn cu o greutate pentru a se scurge lichidul amar din ele.
Pune feliile de vinete pe grătarul aşezat la distanţă mai mare faţă de jar şi frige-le pe ambele părţi până când se înmoaie bine.
Opăreşte roşiile şi transferă-le în apă rece cu gheaţă. Decojeşte-le, îndepărtează seminţele şi taie-le pulpa sferturi.
Taie mozzarella felii subţiri şi trece-le prin pesmet. Pune pe fiecare felie de vânătă câte o felie de mozzarella pane, o bucată de roşie şi o frunză de busuioc.
Presară puţin parmezan ras pe fiecare felie de vânătă, apoi rulează-le. Aşază rulourile într-un vas termorezistent şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Coace-le 5 minute în cuptorul încălzit la 200° C şi serveşte-le imediat.
Rulouri de vinete cu parmezan
Poftă bună!