Rulouri de vinete cu parmezan

Printeaza

Rulouri de vinete cu parmezan din: vinete, rosii, mozzarella, busuioc, parmezan, ulei de masline extravirgin si pesmet.

Ingrediente:

  • 2 vinete lungi
  • 3 roşii
  • 200 g mozzarella
  • 10 frunze de busuioc
  • 2 linguri parmezan
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Indepărtează capetele vinetelor (vârful şi coada) şi taie-le felii, pe lungime, cu grosimea de 0,5 cm.

Aşază-le în- tr-o tavă presărând sare peste ele şi deasupra un fund de lemn cu o greutate pentru a se scurge lichidul amar din ele.

Pune feliile de vinete pe grătarul aşezat la distanţă mai mare faţă de jar şi frige-le pe ambele părţi până când se înmoaie bine.

Opăreşte roşiile şi transferă-le în apă rece cu ghea­ţă. Decojeşte-le, îndepărtează seminţele şi taie-le pulpa sferturi.

Taie mozzarella felii subţiri şi trece-le prin pesmet. Pune pe fiecare felie de vânătă câte o felie de mozzarella pane, o bucată de roşie şi o frunză de busuioc.

Presară puţin parmezan ras pe fiecare felie de vânătă, apoi rulează-le. Aşază rulourile într-un vas termorezistent şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Coace-le 5 minute în cuptorul încălzit la 200° C şi serveşte-le imediat.

 

Rulouri de vinete cu parmezan

Poftă bună!

 

 

 

Sparanghel cu sos de nuci

Sparanghel cu sos de nuci din: unt, nuci, otet, sparanghel. Sparanghelul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitaminele A, C, E și K, precum și vitaminele din complexul B (cum ar fi acidul folic, B6 și riboflavina). De asemenea, furnizează minerale importante, cum ar fi potasiul, fierul, calciul și magneziul.   […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.