Rulouri de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin

Printeaza

Rulouri de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin din: vinete, dovlecei, ulei de masline, ardei, pesto, ricotta, seminte de pin, busuioc.

Ingrediente:Rulouri_de_vinete_cu_ricotta_pesto_si_seminte_de_pin

  • 2 vinete preferabil lungi si subtiri
  • 3 dovlecei
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 ardei rosii
  • 100 g de ricotta
  • 2 linguri de pesto
  • 50 g seminte de pin
  • frunze de busuioc, pentru servit

 

Mod de preparare:

Taie fiecare vânătă şi fiecare dovlecel în 6 felii, pe lungime. Aranjează-le într-o tigaie-grill tapetată cu folie de aluminiu.

Unge-le cu ulei, apoi asezonează-le. Ţine-le în tigaie până se rumenesc puţin, apoi întoarce-le pe partea cealaltă şi repetă. îndepărtează-le de pe foc şi lasă-le să se răcească, având grijă să ţii cele două legume separate.

Taie ardeii în sferturi şi curăţă-i de seminţe. Pune-i tot pe grill, cu coaja în sus, şi găteşte-i până când coaja se înnegreşte.

Transferă-i într-un bol şi acoperă-i cu folie. Când s-au răcit suficient pentru a-i ţine în mână, decojeşte-i.

Amestecă ricotta cu pesto, adăugând sare şi piper. Pe suprafaţa de lucru, aşază o felie de vânătă şi unge-o cu puţin mix de ricotta. Acoper-o cu o felie de dovlecel şi întinde un nou strat l subţire de ricotta.

Suprapune o bucată de ardei, apoi rulează totul şi sigilează ruloul cu o scobitoare, dacă e nevoie. Aşază-l pe un platou şi repetă paşii cu restul de legume şi de amestec de ricotta, până obţii 12 bucăţi.

Prăjeşte seminţele de pin într-o tigaie uscată, până devin aurii.

Stropeşte rulourile cu puţin ulei de măsline, apoi presară-le cu seminţe de pin şi frunze de busuioc.

Serveşte-le la temperatura camerei.

Rulouri de vinete cu ricotta, pesto si seminte de pin

Rulouri_de_vinete_cu_ricotta_pesto_si_seminte_de_pin

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rulouri de vinete cu piept de pui

Rulouri de vinete cu piept de pui din: piept de pui, vinete, cartofi, masline, parmezan, unt, usturoi, sare, piper, mozzarella. Ingrediente: mijlocul de la 8 jumătăți de piept de pui 4 vinete 4 cartofi mari 100 g măsline 100 g parmezan 1 linguriță unt 1 cățel de usturoi sare piper 50 g mozzarella   Mod […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.