Rulouri de vinete

Printeaza

Rulouri de vinete din: vinete, carne tocata, ou, parmezan, chifla, patrunjel, ulei de masline, pasta de rosii, cascaval, ulei de floarea soarelui si frunze de busuioc.

Ingrediente:

pentru rulouri:

  • 2 vinete medii
  • 300 g carne tocată
  • 1 ou
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 chiflă mai veche
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 200 g pastă de roşii
  • 100 g caşcaval afumat

pentru prăjit:

  • 600 ml ulei de floarea-soarelui

pentru decor:

  • frunze de busuioc

 

Mod de preparare:

Taie vinetele felii, pe lungime, aşază-le pe un platou şi presară-le cu sare. Lasă-le 20 de minute să se odihnească.

Pune într-un castron carnea tocată, oul, pătrunjelul tocat, 1 lingură de par­mezan, chifla înmuiată în apă şi stoarsă.

Pune sare, după gust, şi amestecă toate ingredientele, apoi modelează perişoa- re cilindrice cât lăţimea feliilor de vinete.

Prăjeşte feliile de vinete într-o tigaie cu ulei de floarea-soarelui încins. Scoate-le şi aşază-le pe hârtie absorbantă pentru a se scurge de ulei. Pune pe fiecare felie câte o perişoară şi rulează strâns .

Unge cu ulei o tavă pentru cuptor, toarnă în ea puţină pastă de roşii şi aşază ru­lourile de vinete. Acoperă cu restul de pastă de roşii şi cu felii de caşcaval afumat, presară parmezanul rămas şi coace-le circa 30 de minute în cuptorul încălzit la 180° C.

Pune pe fiecare farfurie puţină pastă de roşii, aranjează deasupra 2-3 rulouri, de­corează cu frunzuliţe de busuioc şi serveşte preparatul fierbinte.

 

Rulouri de vinete

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.