Rulouri de vita cu sos picant
PrinteazaO reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel.
- 600 g pulpa de vitel
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- o capatana usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
- 200 ml vin rosu
- 50 g unt
pentru sos:
- 4 ardei capia
- 500 g rosii
- o lingura pasta de curry
- 2 linguri ulei de masline
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie carnea în felii subţiri. Se ung cu unt şi ulei şi se condimentează cu sare, usturoi pisat şi piper. Se rulează strâns. Se înfige în fiecare rulou câte un băţ de frigărui şi se aşază în tavă. Se stropesc cu vin şi se coc la 180°C.
Se opăresc roşiile şi se coc ardeii. După ce s-au copt, se curăţă şi se pasează. Roşiile se decojesc şi se pasează şi ele. Piureul de roşii şi pasta de ardei se amestecă cu sare, curry şi ulei şi se lasă să scadă la foc mic. Rulourile se servesc cu sos, ornate cu pătrunjel.
Rulouri de vita cu sos picant
Pofta buna!