Rulouri de viţel cu caşcaval afumat
PrinteazaRulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel, sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 8 felii de carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare)
- 60 g şuncă presată
- 80 g caşcaval afumat
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri smântână
- 1/2 pahar vin alb
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Taie caşcavalul fâşii şi şunca presată – felii. Bate uşor feliile de carne cu ciocanul de şniţele, întinde-le bine şi pune peste ele fâşii de caşcaval şi felii de şuncă. Rulează carnea strâns şi fixeaz-o cu scobitori.
Curăţă ceapa şi usturoiul şi toacă-le mărunt, apoi pră- jeşte-le într-o tigaie cu ulei de măsline încins. Pune rulourile şi prăjeşte-le pe toate părţile.
Toarnă vinul, pune sare şi piper, după gust, şi lasă la fiert 10 minute. Adaugă 2 linguri de smântână, amestecă bine şi presară pătrunjel tocat mărunt. Serveşte rulourile călduţe, cu sosul lor şi, după gust, cu o garnitură de cartofi prăjiţi.
Variante: Pentru un gust aparte, poţi adăuga la final felii subţiri de trufă neagră.
Rulouri de viţel cu caşcaval afumat
Poftă bună!