Rulouri cu zmeura si pesmet

Printeaza

Rulouri cu zmeura si pesmet din: foi de placinta, unt, zmeura, pesmet, zahar tos, scortisoara, nucsoara, sirop de zmeura, migdale, fistic, nuca, ciocolata alba, esenta de menta, frisca, sos de menta, pere.

Ingrediente:Rulouri_cu_zmeura_si_pesmet

  • foi de plăcintă
  • 50 g unt
  • 300 g zmeură
  • 50 g pesmet
  • 100 g zahăr tos
  • scorţişoară
  • 3 g nucşoară
  • 100 ml sirop de zmeură
  • 100 g migdale
  • 50 g fistic
  • 50 g raiez de nucă
  • 60 g ciocolată albă
  • esenţă de mentă
  • frişcă
  • sos de mentă
  • pere

 

Mod de preparare:

Zmeura se spală, se scurge de apă, se pune într-un bol şi se amestecă uşor cu esenţa de mentă.

Pesmetul se pune într-un bol împreună cu o linguriţă cu scorţişoară, nucşoara, migdalele, miezul de nucă şi fisticul tocate mărunt sau măcinate.

Se adaugă ciocolata albă dată pe râzătoare, zahărul tos, siropul de zmeură şi se amestecă.

Foile de plăcintă se împart în două părţi, se ung cu unt topit, se supra pun şi se aşază pe un tocător.

Se întinde pe o parte amestecul din bol, se presară deasupra zmeura, a doua parte de foi şi se rulează.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se unge cu unt şi se introduce în cuptcrul încins.

Se coace la foc mediu până ce foile devin aurii, se scoate din cuptor, se acoperă cu un prosop umed şi se lasă 15 minute. Se taie rondele potrivit de groase şi se servesc imediat.

 

Rulouri cu zmeura si pesmet

Rulouri_cu_zmeura_si_pesmet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.