Sabayon de fructe cu migdale
PrinteazaSabayon de fructe cu migdale
- 4 piersici galbene
- 500 g de căpşuni
- 8 caise
- 250 g de zmeură (păstraţi 4 bucăţi pentru decor)
- 5 gălbenuşuri de ou
- 50 g de fructoză
- 4 cl de coniac
- 100 g de smântână
- 50 g de praf de migdale
- 3 linguri de fulgi de migdale
- ulei de măsline pentru forma de copt
Mod de preparare:
Opăriţi piersicile câteva secunde. Curăţaţi-le de coajă şi scoateţi sâmburii. Tăiaţi-le în bucăţi mari. îndepărtaţi codiţele căpşunilor şi tăiaţi fructele în bucăţi (păstraţi câteva pentru decor). Desfaceţi caisele, scoateţi sâmburii şi tăiaţi în lamele groase. Spălaţi zmeura.
Ungeţi cu ulei patru vase termorezistente şi repartizaţi toate fructele în acestea.
Incălziţi apă într-o oală mare. Puneţi gălbenuşurile într-un vas rezistent la căldură. Adăugaţi 30 de grame de fructoză şi coniacul. Bateţi cu telul până când amestecul se albeşte. Puneţi oala cu amestecul peste cea cu apă în fierbere. Continuaţi să bateţi cu telul pentru a obţine o cremă groasă. Luaţi de la bain-marie şi încorporaţi smântână şi pudra de migdale, continuând să amestecaţi.
Acoperiţi fructele cu acest amestec. Aprindeţi cuptorul. Presăraţi suprafaţa cremei cu fructoză rămasă. Presăraţi apoi fulgii de migdale.
Puneţi vasele la cuptor, cât mai aproape de flacără. Lăsaţi să se rumenească timp de 2-3 minute, supraveghindu-le pentru a le scoate la timp. Decoraţi cu căpşuni şi zmeură şi serviţi imediat.
Poftă bună!