Sabayon de fructe cu migdale Ingrediente: 4 piersici galbene 500 g de căpşuni 8 caise 250 g de zmeură (păstraţi 4 bucăţi pentru decor) 5 gălbenuşuri de ou 50 g de fructoză 4 cl de coniac 100 g de smântână 50 g de praf de migdale 3 linguri de fulgi de migdale ulei de măsline […]
Sabayon cu inghetata
PrinteazaSabayon cu inghetata din: gălbenuşuri, zahăr pudră, smântână, lichior de cireşe, inghetata.
Ingrediente:
- 4 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 100 ml smântână
- 100 ml lichior de cireşe
Ingrediente pentru servit:
- îngheţată, după gust
Mod de preparare:
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul într-o cratiţă cu fund dublu.
Apoi, compoziţia se pune la bain-marie si se amestecă până ce se albeşte.
Se toarnă apoi jumătate din cantitatea de lichior si se amestecă încontinuu până ce compoziţia îşi dublează volumul.
Apoi, se pune restul lichiorului si smântână.
Se trage de pe foc, se lasă să se răcească şi apoi sedă la rece pentru o oră. Se serveşte cu îngheţată.
Sabayon cu inghetata
Pofta buna!
poate iti place si:
Sabayon de fructe cu migdale
Flan cu cirese si ciocolata, sos Sabayon
Flan cu cirese si ciocolata, sos Sabayon din: ciocolata neagra, migdale, zahar, zahar pudra, faina, oua, frisca, unt, cirese, lichior de cirese. Ingrediente: 175 g ciocolată neagră 125 pudră de migdale 85 g zahăr 85 g zahăr pudră 100 g făină 10 ouă 175 g frişcă 40 g unt 75 g cireşe 50 ml lichior […]
Pofta buna!
Crema e o nebunie