Prajitura de ciocolata cu pere din: unt, pere, suc de lamaie, ciocolata, oua, zahar, faina, jeleu, cacao, praf de copt. Ingrediente: unt moale şi făină pentru uns tava 4-5 pere 1 -2 linguri cu suc de lămâie 200 g ciocolată neagră, cu 70% conţinut de cacao 200 g unt 8 ouă 150 g zahăr brun fin […]
Sachertorte – Prajitura din ciocolata
PrinteazaSachertorte din: ciocolata, oua, unt, zahar, faina, gem de caise, esenta de vanilie, sare, ciocolata, frisca.
- 200 g ciocolată
- 8 gălbenuşuri
- 10 albuşuri
- 100 g unt
- 6 linguri cu zahăr
- 5 linguri cu făină
- 150 g gem de caise
- esenţă de vanilie
- sare
Pentru glazura:
- 100 g ciocolată de menaj
- 250 ml frişcă neîndulcită, lichidă
- 250 g zahăr
- 1 ou
Mod de preparare:
Bate gălbenuşurile cu un praf de sare. Adaugă ciocolata topită, untul topit şi esenţă de vanilie şi amestecă uşor până obţii o cremă consistentă.
Separat, bate albuşurile spumă împreună cu zahărul. încorporează treptat crema de ciocolată şi făina.
Toarnă compoziţia astfel obţinută în două forme unse şi tapetate cu hârtie de copt. Coace-le la cuptor, la foc mediu, 30-35 de minute.
Intre timp, amestecă pe foc ciocolata, frişca şi zahărul până se topesc.
Lasă să mai fiarbă mai cinci minute, după care încorporează oul bătut.
După ce s-au răcit blaturile, întinde între ele gemul de caise.
Toarnă deasupra glazura de ciocolată şi lasă la rece minimum trei ore.
Decorează-l cu frişcă.
Mai multe despre Sachertorte
Sachertorte
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura de ciocolata cu pere
Pofta buna!