Saculeti cu sunca si legume
PrinteazaSaculeti cu sunca si legume din: oua, bere sau apa minerala, faina, sare, piper, ulei, praz, ardei gras, sunca, usturoi, unt, ceapa verde.
Pentru sâculeţi:
- 2 ouă
- 250 ml bere sau apă minerală
- 5 linguri făină
- sare
- piper
- 1 lingură ulei
Pentru umplutură:
- 1 fir praz
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 250 g şuncă
- sare
- piper
- 2 căţei usturoi pisaţi
- 60 g unt
- frunze ceapă verde
Mod de preparare:
Speli şi cureţi ardeii de cotor şi seminţe, toci doar partea verde a firului de praz şi tai şunca. Tai ardeii. Amesteci toate ingredientele, condimentezi cu sare şi piper după gust, şi cu usturoiul zdrobit şi pui într-o tigaie în untul încins. Când sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut, iei de pe foc.
Separat, baţi ouăle cu un praf de sare şi puţin piper, adaugi făina şi subţiezi compoziţia obţinută cu bere sau apă minerală până obţii consistenţa unui aluat de clătite. Laşi la frigider 30 de minute. Din aluat coci, pe rând, într-o tigaie, clătite pe care le depozitezi una peste alta, până sunt gata toate.
In mijlocul fiecărei clătite aşezi câte o lingură din compoziţia de umplutură, strângi marginile ca un săculeţ şi legi cu frunze de ceapă verde.
Serveşti calde.
Saculeti cu sunca si legume
Pofta buna!