Saculeti din mar copt

Printeaza

Saculeti din mar copt  din: unt, zahar, stafide, suc de lamaie, scortisoara, foitaj, inghetata, mere.

Ingrediente:Saculeti_din_mar_copt

  • 7 linguri de unt
  • 1/4 cană de zahăr
  • 1/4 cană de stafide aurii
  • sucul de la o lămâie
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată
  • 1 pachet mare de aluat de foitaj
  • zahăr farin pentru pudrare
  • îngheţată de vanilie
  • 450 g de mere, curăţate de coajă şi sâmburi, tăiate în felii subţiri

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 170°C. Tapetează o tavă de copt cu hârtie pergament. Taie opt bucăţi de aţă de bucătărie cu lungimea de 20 cm.

Topeste untul, la foc mediu, într-o tigaie mai adâncă; varsă 1/4 cană din untul topit şi pune-l deoparte.

Adaugă în tigaie merele, zahărul, stafidele, sucul de lămâie şi scorţişoara şi sotează-le, amestecând frecvent, până se înmoaie merele, circa 8 minute.

Ia recipientul de pe foc. Intinde pe masă un pătrat de foietaj, cu diagonala de 10-12 centimetri, cu unul dintre colţuri spre tine.

In mijlocul fiecăruia pune cu lingura, în cantităţi egale, din compoziţia de la punctul anterior şi uneşte colţurile în sus, astfel încât să creezi un săculeţ.

Cu o bucată din aţa de bucătărie, leagă bine colţurile între ele şi acoperă complet umplutura. Aşază săculeţii pe hârtia de copt. Repetă procedeul pentru restul ingredientelor astfel încât să iasă în total opt punguţe.

Unge săculeţii cu untul topit. Pune tava în cuptor şi coace-i până capătă o culoare aurie, iar marginile se rumenesc; între 10 şi 15 minute.

Asaza punguţele pe farfurioare. Ţine o sită mică deasupra lor şi pudrează-le cu zahăr farin.

Serveşte alături de o cupă de îngheţată de vanilie.

Saculeti din mar copt

Saculeti_din_mar_copt

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.