Saculeti cu nuca
PrinteazaSaculeti cu nuca din: faina, unt, margarina, galbenusuri, sare, albusuri, zahar, miez de nuca, zahar pudra cu aroma de vanilie, coaja de lamaie.
- 250 g faina
- 259 g unt sau margarina
- 6 galbenusuri
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 6 albusuri
- 200 g zahar
- 250 g miez de nuca macinat
- 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
- coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Freci spuma untul moale, adus din timp la temperatura camerei, impreuna cu sarea si galbenusurile, dupa care adaugi faina cernuta si omogenizezi.
Framanti putin aluatul, dupa care modelezi 50 de sfere mici, de dimensiunea unor nuci.
Pentru umplutura, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare, pana cand se dizolva cristalele.
Incorporezi coaja de lamaie si nuca macinata, amestecand usor, de jos in sus. Intinzi fiecare sfera sub forma unui disc cu diametrul de 8-10 cm.
Pe fiecare disc pui cate 1 lingurita de umplutura si aduni aluatul astfel incat sa obtii saculeti.
Asezi saculetii pe o parte, in tava tapetata cu hartie de copt si coci la foc mic spre mediu, pana se rumenesc usor.
Cat prajiturile sunt calde, le pudrezi cu zahar vanilinat.
Pofta buna!