Saganaki cu tequila

Printeaza

Saganaki cu tequila din: branza cu ardei, ou, pudra de proteina, ulei de masline, tequila, lime.

Saganaki este un fel de mancare traditional din bucataria greceasca, care consta in principal din branza prajita, de obicei branza Feta sau Kefalotyri. Numele “Saganaki” se refera la tigaia speciala din otel inoxidabil sau din cupru folosita pentru a pregati acest fel de mancare.

Pentru a pregati Saganaki, se taie branza in cuburi sau felii, se trece prin faina sau prin pesmet, apoi se prajeste in ulei incins pana devine aurie si crocanta. Saganaki poate fi servit cu o felie de lamaie pentru un gust proaspat si acrisor sau cu un sos de rosii sau un sos de miere.

Saganaki este adesea servit ca aperitiv sau gustare, insa poate fi inclus si in meniurile principale ale unui restaurant grecesc. Este o alegere populara pentru iubitorii de branza si este considerata o specialitate traditionala a Greciei.

Saganaki poate fi o sursa buna de proteine si grasimi, dar trebuie consumat cu moderatie datorita continutului ridicat de sare si grasimi saturate.

 

Ingrediente:

  • 250 gr branza cu ardei, rasa
  • 1 ou, batut
  • 2-3 linguri pudra de proteina
  • Ulei de masline
  • 1 shot tequila
  • 1/4 lime

 

Mod de preparare:

Dati branza prin ou, apoi prin proteina si adaugati in tigaie in ulei incins.

Rumeniti pe ambele parti si transferati pe o farfurie.

Turnati tequila si dati foc.

Dupa cateva secunde stingeti cu zeama de lime.

 

 

2 portii, fiecare contine

  • 3 gr carbohidrati
  • o urma de fibra
  • 17 gr proteina

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Salata cu branza halloumi

Salata cu branza halloumi din: branza, rosii, rucola, marar, rodie, lamaie, ulei. Ingrediente: 250 g brânză halloumi 200 g roşii cherry 1 portocală rucola mărar boabe de rodie zeamă de lămâie ulei de măsline   Mod de preparare: Taie brânza felii. Incinge tigaia grill. Aşază feliile de brânză şi rumeneşte-le pe ambele părţi până devin […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.